Събота се очертава да бъде слънчева и с температури до 17°,

...
Събота се очертава да бъде слънчева и с температури до 17°,
Коментари Харесай

Готви ли ни изненади времето в съботния ден

Събота се обрисува да бъде слънчева и с температури до 17° , а в неделя   облачността ще е по-често забележителна  и  ще превали временен дъжд .

Днес ще доминира слънчево време с повече облачност над планинските и източните региони, където на обособени места, основно след обяд, ще превали дъжд . Ще остане съвсем безшумно. Максималните температури ще са най-вече сред 12° и 17°, в София - към 14°. 

Атмосферното налягане през нощта ще се увеличи и ще стане по-високо от междинното за месеца, на следващия ден след обяд ще се намалява.
  
По Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има в следобедните часове и на обособени места, основно по южното крайбрежие, ще превали слаб дъжд. Преди обяд, когато ще бъде съвсем безшумно, в обособени региони ще бъде с ниска облачност или мъгла. След обяд ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.
  
Над планините облачността ще бъде най-вече забележителна, преди обяд по върховете ще бъде мъгливо. Главно след обяд тук-там ще има слаби превалявания от дъжд, над 1800-2000 м - от сняг. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 7°, на 2000 м - към 0°.


 
В неделя облачността ще е по-често забележителна и тук-там, повече в Западна България, ще превали временен дъжд. След обяд ще се появи слаб северозападен вятър, по-късно в северозападните региони ще се усили до сдържан.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на  .

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР